IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 208 с разход от само 2,0 л/100 км.

Резултатът е постигнат с дизеловия модел със 100 к.с.

Peugeot 208 с разход от само 2,0 л/100 км.

Абсолютен рекорд за нисък разход на гориво постигна компактният модел Peugeot 208, съобщават от френската компания. Автомобилът, оборудван с дизелов двигател, е изминал 2152 километра със само 43 литра гориво, като рекордът е поставен под контрола на френската организация UTAC (Технически съюз на автомобилите, мотоциклетите и велосипедите).
Peugeot 208 с разход от само 2,0 л/100 км.
Снимка: Peugeot

Разходът от само 2,0 л/100 км. е постигнат на тестовата писта на Peugeot в Белшам, Франция. Използван е напълно сериен автомобил Peugeot 208, оборудван с 1,6-литров BlueHDi 100 S&S двигател и 5-степенна механична скоростна кутия.

За изразходването на горивото в резервоара са били необходими 38 часа, което е наложило няколко шофьора да се сменят зад волана на всеки 3-4 часа.

Самият автомобил е от серията 208 Very Low Fuel Consumption, предлагаща се в дилърската мрежа като част от гамата. Тя има официален среден разход на гориво от 3,0 л/100 км и CO2 емисии от 79 г/км. Моделът разполага с аеродинамичен заден спойлер и гуми Michelin Energy Saver+ с ултраниско съпротивление при движение.

Обновеният Peugeot 208, който ще се появи в България през юли, се предлага с нови, по-икономични агрегати. По отношение на CO2 емисиите, гамата бензинови двигатели предлага нива от само 97 г/км, докато цялата дизелова BlueHDi гама е под 95 г/км. Благодарение на новите си PureTech бензинови и BlueHDi дизелови двигатели, както и на новата по-лека платформа, френският концерн PSA е лидер в Европа за ниски CO2 емисии през 2014 със среден показател от 110,3 г/км. За сравнение средната стойност на европейския пазар е 123,7 г/км.
 

Тагове: peugeot 208
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Никакъв проблем да се направят 2 на 100 с това Пежо. Може да ги направиш и с 206 1.4 hdi както е на 10-15 години. Само майсторко икономично каране трябва. Не виждам каква новина е това че всички малки дизелови коли са свръх икономични от към горивото.
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези два литра среден разход ли са или са се стремили за рекорда? Ако са за рекорда да се бяха пробвали един литър да докарат, а не два! Справка ВАГ. Ако са решили да кажат на бъдещите и евентуални купувачи на модела, а не само да си правят евтина реклама, нека споделят РЕАЛЕН СРЕДЕН разход на гориво, а не някакъв измислен, който се поставя при оптимални условия! Дразнещо е когато правят хората на балъци с подобни рекорди. Явно и те, като ВАГ са започнали да разчитат на балъците,за да продават
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    световния рекорд е 5385 км с 1 литър
  • #16
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нали помните, че в по-горния клкас бяха постигнали разход 2.29/100 с Голф 140 кс. дизел. Така, че тези 2.0/100 са по-скоро посредтсвен резултат.
  • #15
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ОК, постигнали са нисък разход, което е похвално. При същите условия съм сигурен, че има по-икономични автомобили. В реалността, нещата обаче са различни. На тази кола средния разход ще е около 5/100,което не е впечатляващо. Забележете, обаче че при такива тестове нямате студени стартове и загряване на автомобила. Това също оказва голямо внимание на разхода. Пробвайте някой ден да направите 2-3 студени старта и да минавате по няколко км. да видите какво ще стане. Тази въшка ще харчи около 6-7.
  • #14
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вярно, тия поне го постигат, швабите само го обещават (разбирай -мечтаят)
  • #13
    16 rate up comment 5 rate down comment
    S16 ( преди 8 години )
    Наистина ключовата дума е "постигнаха", не като швабите "ЩЕ","ОЧАКВА СЕ".
  • #12
    18 rate up comment 1 rate down comment
    666 ( преди 8 години )
    Това е много хубаво. Но ключовата дума е "постигнаха". Демек с доста усилие и търпение към автомобила на шофьорите са им трябвали цели 38 часа, за да даде тоя резултат. Такива лабораторни данни са доста подвеждащи. Аз също карам една дребна, градска въшка която е от тоя икономичен сегмент автомобили, ама тия 4 л/100 градско няма как да ги постигна. Сутрин в тестото, вечер в тестото...и ето ти 7 л/100. Ако няма движение пада доста под 7 ама как да накарам всички коли да изчезнат? :)
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    Истината е че в Европейските страни на запад от нас ограниченията на скоростта се спазват! Примерно във Франция, няма как да кажеш колко ти гори колата със 160км/ч.Трафика в големите градове е убийствен и не ти остава друго освен да мислиш за икономия и екология. Това е и паричната в колите да се появяват все повече разнообразни инфоразвлекателни системи. На никой реално не му се налага да внимава в шофирането, а си търси начин за прекарване на времето в колата докато чака или кара с 40 км/ч.
  • #10
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това трудно може да се каже за някой модел на Хонда. Най-малко за новият им модел с фиатовия дизел. Съжалявам, не мога да сдържа иронията си.