Преминете към основното съдържание
Понастоящем AutoScout24 се предлага с известни ограничения поради извършването на техническа поддръжка. От това са засегнати някои функции като контакт с продавачите, влизане и управление на превозните средства за продажба.
peugeot-107-l-01.jpg

Peugeot 107

Peugeot 107 Преглед

Виж подробен преглед на автомобила Peugeot 107, включително подробности за най-важните характеристики, технологията на двигателя, оборудването и други полезни данни за този модел. Прочетете още

Употребявани от:
*Най-ниска цена в AutoScout24 през изминалия месец

През 2001 година ръководството на френския автомобилен концерн Peugeot-Citroën се среща с японския производител Toyota, за да обсъдят възможностите за съвместно разработване на един европейски модел от класа на малките автомобили. В този ограничен автомобилен клас двата производителя решават да намалят разходите си чрез съвместна работа при разработването и производството. Резултатът от общата им работа е един малък хечбек седан, който предлага място за четирима пътници. Японците пускат на пазара малкия автомобил през 2005 година като Toyota Aygo; французите го предлагат през 2005 година под името Citroën C 1 и като Peugeot 107 с почти идентична форма. И трите модела се произвеждат в общоизползвания завод в чешкия град Колин. Като наследник на произвеждания до 2003 година Peugeot 106, новият Peugeot 107 представлява базовия модел на френския производител.

Peugeot 107 се предлага като седан с три или с пет врати

Peugeot 107 се предлага като седан с три или с пет врати и с четири седалки. Замисленият като градска кола автомобил използва един осигурен от дъщерното предприятие на Toyota Daihatsu бензинов мотор, който преди това вече се вгражда в Daihatsu Cuore. Еднолитровият агрегат осигурява 50 кВт (68 к. с.) и може да бъде комбиниран по избор с петстепенна ръчна скоростна кутия или с автоматик. Така Peugeot 107 достига максимална скорост от 157 км/ч. Средният разход на гориво по данни на Peugeot е 4,6 литра, което отговаря на въглеродни емисии от 109 г/км. 1,4-литровият дизелов мотор с 40 кВт (54 к. с.) е наличен само в няколко европейски страни. Особена характеристика на дизайна на Peugeot 107 е неговият изработен изцяло от стъкло капак на багажника.

По-добри стойности на разхода на гориво след обновяването на модела през 2009 година

През 2009 година френският производител извършва обновяване на модела за Peugeot 107, което носи освен леките промени в интериорното оборудване също и преработване на двигателя. Разходът на бензин е намален по този начин малко до средно 4,5 литра. Въглеродните емисии са редуцирани до 106 г/км. Малкият седан с градски размери от 3,43 метра дължина и 1,63 метра ширина принадлежи към най-изчистените модели в своя клас. Peugeot 107 е наличен в Германия с нивата на оборудване Petit Filou, Filou, Filou Luxus, както и с две спортни изпълнения като версии Street Racing с декоративни ленти. Към оборудването за безопасност принадлежат серийно четири въздушни възглавници, ABS и един електронен разпределител на спирачната сила. За високите нива на оборудване се предлага по желание към това една електронна програма за стабилизиране (ESP), както и спускащи се въздушни възглавници.